Dikili Anadolu İmam Hatip Lisesi

0.232.6715535
Salimbey Mah. 116 Sok. No 24 Dikili/İZMİR
Vizyon
"Batıdan doğan güneş" sloganını benimseyerek, tüm öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel açılardan fark yaratan bireyler olarak yetiştirerek öncü bir kurum olmak.
Misyon
Milli ve manevi değerlerini özümsemiş, bu değerlerini akademik başarısıyla bütünleştirmiş, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, taassuptan arınmış, çağdaş ve aydın bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Atatürk Koşusu Erkek Takımı A Gençler İlçe 3.lüğü, Bayrak Koşusu İlçe 2.liği, Yıldız Kategorisi İlçe 1.liği, Yıldız Kategorisi Takım 3.lüğü, Masa Tenisi Gençler İlçe 2.liği, Futbol Yıldız Erkek İlçe 4.lüğü gibi başarılarımız mevcuttur.
08:30, 15:55
Kömür Kaloriferli
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezine yürüyüş mesafesinde olup isteyen öğrenciler toplu taşıma ile de ulaşabilmektedir. Köylerden gelen öğrencilerimiz için taşımalı servisler de mevcuttur.
İlçe Merkezi
İl merkezine 120 km, ilçe merkezine 1 km uzaklıktadır.
Okulumuz sınavla öğrenci almamaktadır.
LGS Puan Ortalaması 305 YKS Yerleşme Oranı % 64
Ortaokuldan Liseye % 95 Liseden Üniversiteye % 64
Sportif Etkinlikler
Atletizm (Koşu), Voleybol Kızlar Takımı, Futbol Takımı, Masa Tenisi gibi sportif faaliyetlere ek olarak Okçuluk´ta ilçemizde tek ve öncü okuluz.
TÜBİTAK 4006 bilim fuarı gerçekleştirilmiştir.
Proje Çalışmaları
2016 - 2017 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen "Allah güzeldir, güzeli sever adlı proje il düzeyinde derece almıştır.
Diğer Hususlar
Ebru Sanatı, Kaligrafi (Güzel Yazı Sanatı), Filografi(Çivi Resmi Sanatı), Ahşap Yakma Sanatı gibi sanatsal faaliyetlerimiz bulunmaktadır.